CSR, of Corporate Social Responsibility, is vergelijkbaar met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Het houdt in dat een organisatie verder kijkt dan alleen economische doelen en verantwoordelijkheid neemt voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord handelen.
Maak mee het verschil!
Transmoove werkt duurzaam volgens de principes van de circulaire economie en de SDG’s van de Verenigde Naties.
Voor klanten richten Transmoove en Nnof zich op de optimale herinzet van kantoormeubilair, zodat afval wordt geminimaliseerd.
We werken met de R-ladder, deze geeft de mate van circulariteit aan. We passen de verschillende circulaire strategieën dagelijks toe bij onze dienstverlening, met de hoofdfocus gericht op RE-use, RE-pair, RE-purpose en RE-furbish.
Transmoove heeft de SDG-principes volledig omarmd en ontwikkelt jaarlijks een programma om haar inspanningen op de meest relevante doelen voor de sector te versterken, met de focus op SDG 3, 8, 9, 10, 12 en 15.
De dienstverlening van Transmoove wordt jaarlijks grondig geäuditeerd, en de klant kan er daarom zeker van zijn dat het geheel; na analyse en verwerking, correct strookt met de realiteit.
Transmoove is immers ISO 14001- en EMAS-certified, en het heeft tevens de IHM-vergunning in alle regio’s van België.
De meerwaarde van het beheersysteem rond milieu ligt in:
• Het monitoren van de processen
• Aandacht hebben voor terugkerende problemen ahv incidentenregister
• Preventieve maatregelen te kunnen uitwerken om problemen te voorkomen
• Continu zicht hebben op alle verbruiken
• Verspilling en/of anomalieën tegen te gaan
• Alle medewerkers te betrekken bij het correct beheer van de processen
• EN volledig conform de milieu-wetgeving te werken die ons door de Vlaamse overheid wordt opgelegd, mét ook de IHM-vergunning als Vlarema-verplichting sinds 2012 voor de transportsector mbt bedrijfsafval.
Daarnaast is het ook een grote meerwaarde dat van alle operaties zo zinvol mogelijke milieu-cijfers vergaard worden door Transmoove waarover gecommuniceerd kan worden, zowel naar de interne teams, als naar de externe stakeholders toe.
De grote verdienste van de end-of-life oplossingen is immers dat er grote hoeveelheden CO2-uitstoot en afval voorkomen worden. In dat kader beschikt Transmoove over een LCA-tool waaruit een certificaat wordt gegenereerd dat de hoeveelheid aan CO2 benoemt dat de klant heeft uitgespaard door zinvol met het “end-of-life” van haar meubilair om te gaan. Het LCA-model werd opgemaakt door RDC Environment en kritisch gevalideerd door de Universiteit van Luik en de TU Delft. In het algemeen kan er “refurbished” gemiddeld 80% van de CO2-uitstoot vermeden worden.
3.216.060kg
vermeden CO2
Rekening houdend met de wereldwijde aanbevelingen om te komen tot 80% minder uitstoot in 2050, dan is men daar via deze dienstverlening nu reeds toe in staat.
Transmoove engageert zich om de concrete realisatie van al haar projecten in te brengen in dit LCA-model en aldus aan te tonen hoeveel de milieubesparing bedraagt, door zo te werken. Na afloop zal dan ook een certificaat van CO2-besparing overhandigd worden.
Om in België te opereren als verwerker van grondstoffen, bepaalt de Vlarema-milieuwetgeving sinds 2012 dat bedrijven zoals Transmoove, die materialen en grondstoffen vervoeren van klanten naar opslagplaatsen of naar afvalverwerkers en/of kringwinkels, dat deze IHM-vergund moeten zijn.
Wie als opdrachtgever haar materiaal laat ophalen door een niet-vergunde vervoerder, begaat dus, gezien de medeverantwoordelijkheid van de opdrachtgever, een inbreuk op de milieuwetgeving.
Transmoove is
IHM-vergund
sinds 2014 in alle regio’s
Daarom heeft Transmoove uiteraard al vele jaren, sinds 2014 om precies te zijn (toen nog onder het ander BTW-nr) de IHM-vergunning in alle regio’s van België.
En de aanbieders die zich nu pas aansluiten onder IHM, opereren dus al jaren niet-conform de wet.
IHM staat voor invoerder, handelaar of makelaar van afval. Het is een wettelijke verplichting.