Historiek

De drie concepten die deel uitmaken van Transmoove zijn NNOF, NNOFCARE, en TRANSMOOVE.

Aan het hoofd van Transmoove staat CEO Christophe Pierre. Aan zijn zijde staan 5 operationele managers die zich via een Management-Buy-Out in maart 2023 verankerd hebben via participatie in het kapitaal.

De basis ligt bij J.Ph. Vandergoten, opgericht in 1976, en vandaaruit gestaag gegroeid tot een toonaangevend bedrijf actief in de duurzame beweging en inrichting van kantoren. Het zijn vooral de broers Didier Pierre en Christophe Pierre die deze onderneming gebracht hebben waar het vandaag, anno 2023, staat.

In 2013 werd Nnof opgericht. Het nieuwe Nnof is het resultaat van een fusie tussen D&C Services en Nnof. Het werkt rond de transformatie van de kantooromgeving in al haar facetten: werkplekconcept, inrichting, werkprocessen en ondersteunende diensten. Het begeleiden, adviseren en beheren van de ontwikkeling naar een duurzame, strategische en toekomstgerichte werkplek is de kern van haar activiteit. Het team bestaat uit 15 vakspecialisten gaande van interieurvormgevers, change- en communicatiespecialisten, en project managers, tot meubilair-ontwerpers en transformatie-specialisten.

Het Nnof-concept met haar verschillende vertakkingen in allerlei maatschappelijk relevante en socio-economische organisaties is zeer innovatief omdat het aantoont dat je als bedrijf met een traditionele dienstverlening ook een weg kan vinden in de maatschappij van de toekomst, met een volledig nieuwe dienstverlening, die werk verschaft voor heel wat nieuwe arbeidsplaatsen, en die iets terugdoet voor de natuur. Die haar steentje actief bijdraagt als oplossing voor de materiaalschaarste, voor het groeiend afvalprobleem, en een antwoord biedt aan de teloorgang van de lokale economie. In dit breder kader van “circulaire economie” waar Nnof volledig bij aansluit, worden de bedrijfsleiders van PMC geregeld gevraagd voor seminaries of uiteenzettingen op fora van Voka, Unizo, Green Deal, the CSR Campus, Plan C, sectorvergaderingen en lokale economie, om een getuigenis te brengen van hoe je als traditioneel bedrijf dergelijk veranderingstraject aanpakt en welke de lessen of aandachtspunten zijn voor de toekomst.

Met Nnof heeft de bedrijvengroep ook recent een aantal prijzen in de wacht gesleept. Het bedrijf werd zo Beloftevolle KMO van Unizo, Business Innovatie Bedrijf van Trends en Klimaatambassadeur van de Provincie Vlaams-Brabant. Het behaalde tevens de Belgische Milieu- en Energieprijs, en scoorde net nog ‘zilver’ in de Belgian Business Awards for Environment van het VBO.

In 2017 werd de NNOFCARE-dienstverlening opgericht, dat correctieve en preventieve onderhoudsdiensten aanbiedt. Deze nieuwe dienstverleningstak kadert in de duurzame rol die deze groep wil spelen in het beheer en onderhoud van kantooromgevingen.

Verder is er de fusie tussen Your Mover en Your Mover Logistics. Beide bedrijven kregen in april 2018 de nieuwe naam Transmoove. Transmoove werkt rond de maximale herinzetbaarheid van het kantoormeubilair door verschillende diensten in beheer samen te brengen: verhuis, herstellingen, inventarisbeheer, opslag en beheer van kantoormeubelen, montage en distributiediensten, transformatie en hergebruik.  Het dienstenprogramma van Transmoove is gefocused op de maximale ontzorging van de klant tijdens de uitvoering van het project en tijdens het dagelijks gebruik van zijn meubilair.

In december 2022 werd een nieuwe mijlpaal bereikt. Het bestaande management heeft zich geëngageerd in een Management-Buy-Out door zich in te kopen in het aandeelhouderschap. Daardoor wordt de Transmoove-groep nu geleid door een team van 6 : CEO Christophe Pierre, samen met Christian Klinkemallie, Jurgen Sterckx, Kurt Florus, Mathieu Vanhoucke en Anne Lenaerts.

In maart/april 2023 werden Transmoove en Nnof samengevoegd waardoor ze verder gaan als 1 bedrijf met een geïntegreerde dienstverlening.

En in mei 2023 werd overgegaan tot een joint-venture met het verhuisconcern Gosselin, uit Antwerpen.

De continuïteit is alvast verzekerd met de verderzetting van dit prachtig bedrijf, met mooie toekomstperspectieven.